Klantenservice

Wat is de meest duurzame verzendoptie?

Wat zijn mijn verzendopties?

Voor het verzenden van jouw pakketje kan je kiezen tussen thuisbezorging met DHL of jouw dichtsbijzijnde Livera winkel middels Click & Collect. 

Livera biedt geen 'same day delivery' aan omdat hiervoor meer bezorgkilometers gemaakt moeten worden. Dit heeft invloed op de CO2 uitstoot en zo meer impact op het milieu.

Wat is de meest duurzame verzendoptie?

Kies voor verzending met Click & Collect. Je zorgt voor gemiddeld 10% minder CO2-uitstoot in de lastmile-bezorging als je de bestelling met de fiets of lopend ophaalt!

Let op: verzenden met Click & Collect is alleen duurzamer als je er geen extra kilometers voor hoeft te rijden en het pakket lopend of met de fiets ophaalt. Lukt dit niet en ga je toch met de auto? Kies dan voor thuisbezorging met DHL.

Heb je gekozen voor DHL maar ben je toch niet thuis? 

Via jouw opgegeven e-mailadres krijg je voor levering van DHL bericht over jouw verwachte bezorgmoment. Komt het toch niet goed uit? Wijzig dan eenvoudig in de DHL app of website jouw bezorgafspraak. Ben je wel thuis op het moment van bezorging zodat de vervoerder in één keer jouw pakket thuis kan bezorgen? Dan is een thuislevering waarschijnlijk de beste keuze.

 

bron: E-commerce delivery Footprint monitor. (z.d.). Thuiswinkel.org. https://www.thuiswinkel.org/kennisbank/downloads/e-commerce-delivery-footprint-monitor/

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0

FAQ